czwartek, 10 lutego 2011

My dziękować - Blog Roku 2010

Chciałbym w tym miejscu bardzo Wam podziękować za oddane na nas głosy. Znaleźliśmy się gdzieś w połowie a nie na szarym końcu, co jest dla nas sporym osiągnięciem! Czujemy się wygrani juhuu! Mamy za to ambicje wejść do pierwszej 10-tki za rok hehehe;)

5 komentarzy:

Versor pisze...

Gratulacje nie zajęcie ostatniego miejsca ;)

Dag pisze...

Witajcie, czy możecie napisać mi jak dokładnie przyrządzić tego batata z kurczakiem duszonym w mleku kokosowym ?
Batat to słodki zieminiak, tak?
Pozrawiam
Dag

marek pisze...

No wiec tak, wstawiasz ryz, zeby byl gotowy jak skonczysz:)
bierzesz piers z kurczaka, kroisz na drobna kostke i wrzucasz na rozgrzanego woka z mala iloscia oleju. Sypiesz szczodrze przyprawe do kurczaka zlocista, ciut soli, ciut oregano, ciut pieprzu. Mieszasz i smazysz;) Po trzech minutach dodajesz pokrojonego w kostke batata (tak, to slodki ziemniak - tylko obierz go ze skorki). Ja daje jednego wielkiego albo dwa srednie. Tak pare min mieszasz i smazysz. Zmniejsz gas. Dodaj mleko kokosowe z puszki i lyzke cukru. Przykryj i dus ok 15-20 min co jakis czas mieszajac, co by nie przywarlo. Calosc powinna nabrac konsystencji jakby rozgotowanej cukinii, tak troche kleiscie ma byc.
Podaj z ryzem, najlepiej basmati.
To moj autorski przepis i bedziesz pierwsza ktora go wyprobujesz:)) powodzenia i smacznego:))
Maniek

Dag pisze...

Dzięki, wypróbujemy w weekend całą rodziną :-))
Dam znać jak wrażenia :-)
Pozdrawiam i miłego weekendu

Dag pisze...

Właśnie jem waszą potrawkę - smakuje :-)
Mąż bęzie próbował wieczorem :-o
Pozrawiamy

Prześlij komentarz